Tarif Podnikatel u T-mobile je nevýhodný

Před nedávnem T-mobile zrušil možnost u firem používat kreditní tarify a místo nich zřídil tarify s název Podnikatel. Bohužel alespoň pro naši firmu to není dobrá zpráva.

Kreditní tarify jsou sice finančně velmi podobné tarifům Podnikatel, ale mají jednu zásadní výhodu, proč bych je rád používal i nadále. Pokud totiž kreditní tarif nevyčerpám, převádí se mi do budoucnosti a to údajně do nekonečna. U tarifů Podnikatel je možné nevyčerpaný tarif převádět pouze do dalšího měsíce, kde se začne čerpat jako první. Sice to nezní jako velký problém, ale není to dobré. U tarifů Podnikatel je tedy nutné každý měsíc pečlivě projít každé firemní telefonní číslo a pokud je tam nějaký nevyčerpaný tarif, je nutné předpokládat, že by mohl nastat i příští měsíc a tím by propadl. T-mobile nemá žádný automat, který by toto mohl provést sám a zabývat se tím ručně je pracné, nudné a otravné. Předpokládám, že u T-mobile nové tarify neurčují idioti a moc dobře vědí co dělají. Pak to ovšem znamená. že je dobré zvážit změnu operátora. Bohužel já nemohu, máme s nimi smlouvu ještě na necelé dva roky.

Naštěstí je u již uzavřených smluv možno dále alespoň zatím používat kreditní tarify a měnit mezi nimi. U nového čísla se mi ale již operátora ke kreditnímu tarifu přemluvit nepodařilo. Kreditní tarify lze také trochu zneužívat. je možné si na pár měsíců zapnout nějaký vysoký kreditní tarif, volat velmi levně. Pak si zpět snížit na malý kreditní tarif a provolávat uspořené minuty.