Jak jsem dostal u T-mobile slevu 95 procent

Několikrát jsem psal o svém sporu s T-mobile. Naposledy zde 21. července minulého roku. U Českého telekomunikačního úřadu jsem nakonec vyhrál. Dostal jsem složenkou od T-mobile asi 200,- Kč na úhradu nákladů a mohl jsem odejít k jinému operátorovi. Celkem jde o deset telefonních čísel. Průměrná útrata je ale pouze asi 6000,- bez DPH za všechny dohromady. To je dost málo. Přesto rád ještě ušetřím.

Telefonica O2 dala takovou nabídku, která byla horší, než můj stávající tarif u T-mobile. Oslovil jsem také T-mobile. V zastoupení T-mobile se na mne obrátila jiná firma. Sleva proti tarifu byla 20 procent. Nic zvláštního. Líbí se mi ale u T-mobile tarif Firma. Proto jsem přes vyhraný spor zvažoval u T-mobile zůstat. Nakonec jsem zvolil Vodafone. Sleva u Vodafone byla proti standardním tarifům asi 40 procent. Navíc má tento operátor účtování po sekundách. Sice mě mrzela operativnost a pružnost tarifu Firma u T-mobile, ale zvolil jsem Vodafone.

Než mi od zástupce Vodafone přišla smlouva, zavolal jsem ještě jednou na linku T-mobile. Vysvětlil jsem jim situaci. Slíbili, že mi udělají další nabídku. Nikdo se ale neozval. Mezitím mi ovšem zástupce Vodafone sdělil, že se u nich bohužel se změnili podmínky a sleva bude asi o čtvrtinu nižší. Tedy na tarifech asi jenom 30 procent. Znovu jsem zavolal na T-mobile, proč mi nezavolali. Ještě ten den mi zavolala obchodnice z T-mobile. Omluvila se a nabídla mi tyto podmínky. Podepíši smlouvu na 24 měsíců. Za to dostanu slevu 50 procent na tarifech, dále dostanu další slevu 20 procent levnější tarify jako tvz. program HIT. Navíc u všech tarifů Podnikatel dostanu na prvních 6 měsíců další navýšení tarifu o 25 procent. Zkoušel jsem je přemluvit na tarif Firma. Nabízel jsem, že mi potom stačí menší sleva. To ale údajně bohužel nejde. Souhlasil jsem. Sice je to trochu absurdní, ale dnes telefonuje celá firma velmi levně. Myslím, že jsme se přiblížili tarifům jaké jsou třeba v sousedním Rakousku. Nevýhoda tohoto řešení pro mě je, že nemohu žádné číslo zrušit a ani žádné číslo přidat. Tedy přidat mohu, ale nebude na něj žádná sleva.