Burzian: akcie a investice: Inflace????

Zajímavý článek jak řešit očekávanou inflaci inveticí do nemovitostí pomocí Real Estate Investment Trusts (REIT). Inlflaci očekávám vysokou stejně jako autor článku. Do nemovitostí bych ale více 10-15 procent neinvestoval. Podle mého názoru jsou nejlepší ochranou proti inflaci akcie. Pokud je inflace dlouhotrvající a stále stoupá, zaměřil bych se na komodity. S nemovitostmi mám velké zkušenosti a vím, že investoři většinou podceňují náklady spojené s provozem nemovitosti, náklady na pronájem a její údržbou. Nezanedbatelné jsou u nemovitostí i ztráty způsobené dobou, kdy jsou nemovitosti neobsazené, protože se hledá nový nájemce.

Burzian – akcie a investice: Inflace????

One Reply to “Burzian: akcie a investice: Inflace????”

  1. Souhlasim s riziky, ktere popisujete, a proto si myslim, ze je dobra investice do REIT jak popsane v clanku, kdy prenechavate rizika neobsazenosti, udrzby aspol. na profesnich spravcich nemovitosti.
    Ja moc velky fanda komodit nejsem, protoze Vam vetsinou, mimo snad nejakych ETF, neprinasi dividendove vynosy, a pak si nekdy musite svuj vynos hodne dlouho "vysedet", ale souhlasim, ze proti inflaci jsou komodity dobra zbran.