Jak zlikvidovat O.P.S. / Zapsaný spolek (díl 3)

Navazuji na nekonečný příběh jak vymazat z rejstříku obecně prospěšnou společnost. Minule jsem odeslal žádost na příslušný finanční úřad o souhlas s výmazem. Trvalo pět měsíců a finanční úřad nereagoval. Tedy reagoval, ale o tom dále.

Zavolal jsem na finanční úřad a získal jméno a přímé telefonní číslo příslušné tety. Teta samozřejmě pracuje pouze dopoledne, ale druhý den se mi podařilo se jí dovolat. Teta sice souhlas vystavila a odeslala, ale na adresu o.p.s., která už neexistuje a ne na mě jako na likvidátora. tedy zásilka se zřejmě vrátila. Dělají to tak prý vždy. Bohužel s odesláním nemá tato teta nic společného, ale získal jsem další telefonní číslo a jméno jiné tety, která zásilky rozesílá. Ta se mě snažila přemluvit, abych si pro to přijel, ale nakonec jsme přemluvil já ji, aby mi to poslala do datové schránky. Obě tety byly milé a ochotné.

Tedy mám snad vše. Napsal jsem jedno-větou Zprávu likvidátora s tím, že není co likvidovat, protože o.p.s. nemá žádný majetek, pohledávky a ani závazky, přiložil souhlas finančního úřadu a požádal soud o výmaz. Vše jsem na soud poslal přes datovou zprávu a nyní jsem zvědavý, co jsem udělal špatně, co mi soud napíše….

Doplněno o týden později: neuvěřitelné se stalo skutečností, zapsaný spolek soud vymazal a zaslal mi o tom výpis. Několikaletý nesmyslnou pouť jsem ustál a došel. Škoda, že neexistuje jednoduchý návod od státu, který by přesně popsal, co se má udělat…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*