Recenze knihy Investiční strategie pro třetí tisíciletí (Pavel Kohout)

Knihu jsem četl v pátém přepracovaném vydání. Už páté vydání svědčí o tom, že jde o knihu o kterou je zájem. Není to nadarmo. Pavel Kohout je skvělým vypravěčem nejen na televizní obrazovce, ale i ve svých knihách. Rád čtu autorovi články a mám rád jeho způsob sdělování.
Kniha je příručkou investora do cenných papírů. Není určena pro úplné začátečníky. Od čtenáře vyžaduje základní znalosti ekonomiky a fungování peněz. Vysvětleny jsou investiční principy. Tedy do čeho se dá investovat. Na otázku do čeho investovat kniha podle mého odpovídá zprávě. Do akcií. To je podle mého velmi správná odpověď. Na otázku jak do nich investovat, kniha také odpovídá. Nebudu to zde rozebírat. Doporučuji knihu koupit i když plně se závěry autora nesouhlasím. V tomto ohledu si váženému čtenáři dovolím doporučit přečíst kapitolu 11.8, která je věnována i teorii profesora Haugena. Za velmi zajímavou též považuji kapitolu 4. Politické riziko. Už jenom pro tento text stojí zato si knihu koupit. Neméně zajímavá je v knize i kapitola 7. Jak předpovídat výnosy.
U knihy je zajímavé, že vyšla již pětkrát a autor text knihy doplňuje. Je sympatické, že se na několika místech přiznává k omylům a opravuje je.
Celkově knihu mohu doporučit.

Pavel Kohout: Investiční strategie pro třetí tisíciletí; vydala Grada; počet stran 287; cena 349,- Kč

One Reply to “Recenze knihy Investiční strategie pro třetí tisíciletí (Pavel Kohout)”